Joburi de acasa

Venit constant si sigur oferind servicii de tehnoredactare continut text

Venit constant si sigur oferind servicii de tehnoredactare continut text

Scrisul reprezinta una din cele mai importante competente pe care o persoana le poate avea. Persoanele care scriu pot castiga astazi foarte bine lucrand ca redactor de continut pentru ca orice afacere atat online cat si offline, in orice domeniu, are nevoie de texte bine scrise pentru a-si promova serviciile si/sau produsele.

In ziua de astazi, majoritatea business-urilor se promoveaza pe internet si au nevoie de continut de calitate care sa le atraga clienti si sa-i informeze. Competitia este mare in orice domeniu, asa ca partea de marketing face diferenta.

Ce face un redactor de continut?

Desi numele poate suna mai complicat, mai ales ca este destul de des intalnit direct in engleza (content writer), activitatea de baza a unui tehnoredactor de continut este sa scrie. Orice, oricat, oricand, numai sa scrie texte de calitate, cu un continut documentat, corect si util. Redactorii de continut pot lucra pe anumite nise/domenii in care au mai multe informatii sau sunt pasionati sau pot scrie pe nise diversificate, acest lucru tine doar de preferinta personala.

In activitatea sa, writerul trebuie sa respecte interesele si nevoile publicului pe care il tinteste. Exprimarea sa nu trebuie sa fie academica, pentru ca tocmai acesta este esenta muncii sale: sa transpuna informatiile tehnice sau stiintifice pe intelesul publicului larg. Rolul sau esential este sa educe sau sa informeze consumatorul cu privire la numite servicii, produse sau domenii. De exemplu, un redactor de continut poate scrie articole in care explica modul cum functioneaza anumite electrocasnice, cum se poate face alegerea atunci cand cumperi un produs etc.

Care este diferenta dintre un redactor de continut si un copywriter?

Cei care doresc sa lucreze de acasa (vedeti aici si alte recomandari) ca redactori de continut probabil s-au ciocnit de multe ori de denumirea „copywriter”. In ciuda faptului ca multi oameni confunda cele doua activitati, exista diferente semnificative intre un content writer si un copywriter, desi, in linii mari acestia pot isi pot acoperi sarcinile unul celuilalt.

In timp ce redactorul de continut isi bazeaza activitatea pe scrierea in detaliu, oferind cat mai multe informatii relevante, copywriterul promoveaza produsul, are scopul de genera vanzari. Pe scurt, primul scrie pentru a informa, al doilea pentru a vinde. Totusi, fiecare job in parte functioneaza pe anumite reguli de scriere. Textul trebuie sa fie cat mai bine structurat, concis si simplu, astfel incat sa starneasca interesul si sa mentina atentia cititorului.

Unde se gasesc joburile pentru tehnoredactorii de continut

Content writerii sunt extrem de cautati in ultima perioada. Exista anunturi pe site-urile de recrutari si pe grupurile special dedicate de pe retelele de socializare. Se poate lucra atat la sediul firmei, cat si de acasa. Cei care nu vor sa lucreze pentru un alt angajator, pot incepe activitatea pe cont propriu, ca freelancer.

Initial este nevoie sa-si creeze un blog pe o anumita nisa, sa publice constant continut interesant pentru a aduna un numar cat mai mare de cititori. Ulterior, cererile nu vor intarzia sa apara.

Ce avantaje are un tehnoredactor de continut care lucreaza de acasa?

Joburile de acasa sunt extrem de ravnite de toata lumea, deoarece au numeroase beneficii:

  • orar flexibil, activitatea putand fi facuta oricand;
  • mediu de lucru placut;
  • fara sefi directi;
  • fara stres si presiune;
  • avantaje financiare destul de mari.

Totusi, lucratul de acasa nu este deloc numai „lapte si miere”, existand numeroase provocari. Sunt foarte multe tentatii, activitatea fiind de multe ori amanata pentru diferite treburi casnice, iar taskurile si deadline-urile trebuie, totusi, respectate. In plus, exista oameni care prefera sa lucreze in afara domiciliului, sa socializeze si sa intalneasca zilnic noi si noi provocari.

Prin urmare, cei care au inclinatie catre scris si adora sa petreaca timpul pe internet, pot face un job din asta, foarte satisfacator din punct de vedere financiar. Important este sa existe consecventa in activitatea sa si jobul sa fie tratat cu seriozitate maxima, ca oricare alt loc de munca de pe piata muncii, de astfel.

1 Comment

1 Comment

  1. trufasiu sorina

    December 14, 2020 at 5:19 pm

    cum pot lua legatura in vederea angajarii , la ofirma care ambaleaza pixuri de acasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top

Un truc online pentru a castiga sume imense

Citeste articolul urmator
close-link